Solpaneler

Idag finns många tillverkare av solpaneler på marknaden i varierande priser, utseende och kvalitet.

Vår ambition är att arbeta med så närproducerade produkter som möjligt. Därför väljer vi i största möjliga mån produkter från Europa i alla led.

Paneler vi installerar kommer från europeiska tillverkade. Som spanska ”Eurener Energy group”, Tyska ”Meyer Burger” och Italienska ”Peimar”.

Vi väljer paneler med optimala mått och effekt för taket som anläggningen ska monteras på. Detta för att få ut så stor effekt som möjligt av solcellsanläggningen. Har man ett mindre tak så är det extra viktigt att välja en panel med hög effektivitet även om priset kan vara något högre. Över tid kommer den effektivare panelen att generera mer energi trots att priset kan vara något högre initialt.

Takets funktioner som takavvattning, täthet och vindens påverkan är också viktiga parametrar att ta hänsyn till vid installationer.

I vårt geografiska område kan också höga snölaster förekomma. Desto större paneler man väljer att installera ju viktigare är det att tänka på detta vid montering. Så inte panelerna knäcks eller får micro sprickor.

Alla dessa parametrar väger vi in vid val av utrustning och installationer.

Solpaneler från ett av Europas pionjärföretag inom solenergi, Eurener startade 1997 och har fabriker i bland annat Spanien, Portugal. Panelerna har hög effektivitet, bra garantier och snygg finish. Finns i flera olika storlekar och modeller. 

Eurener Ultra Premium är vår ”go-to” panel med sin snygga design utan synliga ”busbars” och IBC-teknik vilket gör att alla lödningar ligger på baksidan av paneler för en svartare design och högre effektivitet.

Deras Ultra Premium 400W kan vi också integrera i tak med system som GSE.

Nexa TopCon 430 är Eureners senaste panel i sk. glas/glas utförande. Där båda sidorna är av glas för bättre hållbarhet och 25 års produktgaranti.

Se bilder och designer på referens sidan.

Våra lagerförda modeller varierar i  mått för att få bästa design!

Nuvarande modeller i lager:

Ultra Premium 400W (1727 x 1039 mm)      

Ultra Premium 440W (1895 x 1039 mm)

Topcon Glas/Glas – Bifacial  430W (1724 x 1134 mm)

 

KOMMANDE MODELL 2024

Under 2024 kommer vi få¨in sen bredare standarden även i Ultra Premium utförande. Med effektivitet över 23%! Vilket gör att man får ut mer effekt på sitt tak med samma antal paneler.

Ultra Premium 460W (1722 x 1134 mm)

Kontakta oss för mer information