Växelriktare

Vi arbetar främst med växelriktare från österrikiska Fronius som är i absoluta toppskiktet vad det gäller funktioner, support och kvalitet. Men vi installerar även andra märken som Huawei, SMA, Sungrow mfl.

Om anläggningen har avancerade skuggnings problem eller där man önskar panelövervakning och safety funktioner jobbar vi med optimerare från Tigo energy. Vi bygger i första hand utan för att undvika extra elektronik som sitter utsatt på taken.

Önskar man extra funktioner som ”smart meter”, ”off-grid möjlighet” eller kanske värma varmvatten med sin solel kan vi ta fram lösningar för detta beroende på fabrikat av växelriktare. Hör med oss så ordnar vi fram rätt utrustning.

Fronius är en av europas störta tillverkare med fabrik i österrike.

Många bra funktioner som aktiv skuggninshantering, inbyggt wifi och har smarta mätare för att mäta sin egenkonsumtion eller vädersensorer.

Finns även hybridväxelriktare för batterisystem och högre egenförbrukning.

Den tillverkare vi oftast använder.

Tigo Energy

Amerikansk tillverkare av smarta panel boxar.

Dessa kombinerar vi där speciella krav ställs på anläggningen.

Optimering, safety, monitorering och long string är några av funktionerna.

– Datablad Tigo Energy

SMA Solar Technology

Tysk tillverkare av inverterare för solteknik och fotovoltaisk systemteknik.

Tysk tillverkare som räknas som ledande global specialist när det gäller fotovoltaisk systemteknik och energilösningar. SMA standardiserar förnybar, decentraliserad och digital energiförsörjning.

Kontakta oss för mer information