Lagra ditt överskott av solenergi

Lagra ditt överskott av solenergi

Lagra ditt överskott av solenergi under dagen ger dig möjlighet att maximera din självförsörjning och minska din påverkan från elmarknadens svängningar. Genom att använda lagringslösningar som batterier kan du spara den överskottsenergi som produceras under soliga dagar och dra nytta av den när solen inte skiner, till exempel på natten eller under molniga dagar.

Detta skapar en jämn och kontinuerlig tillgång till solenergi, vilket gör ditt energisystem mer pålitligt och självförsörjande.

Fronius Ohm Pilot: Smart energihantering för solanläggningar

Fronius Ohm Pilot är en aktiv styrenhet som sömlöst samarbetar med din solanläggning. Dess avancerade teknologi optimerar energiflödet och använder överskottsel för att effektivt värma vatten med en elpatron. En enkel lösning med stora fördelar för ökad energieffektivitet och självförsörjning.

Solceller Skövde

Spara energi i form av varmvatten

Ett smart sätt att maximera användningen av överskottssolenergi är att lagra den i form av varmvatten. Under sommaren, när soltillgången är hög, kan överskottet av eletricitet användas för att värma upp vatten för användning i hushållet.

Detta är särskilt fördelaktigt om du har ett stort varmvattenbehov, som till exempel för duschning eller uppvärmning av poolvatten. Genom att integrera solenergilagring med varmvattenbehovet blir din solanläggning ännu mer mångsidig och kostnadseffektiv.

Minska din klimatpåverkan

Genom att lagra och optimera användningen av solenergi på detta sätt minskar du inte bara dina elkostnader utan minimerar också din klimatpåverkan. Genom att använda den solenergi du producerar istället för att förlita dig på energi från konventionella källor, reducerar du utsläppen av växthusgaser och bidrar aktivt till att bekämpa klimatförändringarna. Detta är en praktisk och hållbar åtgärd som ger både ekonomiska och miljömässiga fördelar, vilket gör solenergi till en kraftfull resurs för en grönare framtid.

Investera i solenergi med lagringskapacitet och upplev en energieffektiv och hållbar livsstil som gynnar både din plånbok och planeten. Utforska de olika lagringsalternativen som passar dina behov och bli en aktiv del i övergången till en mer hållbar energiframtid.

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information. Vi är stationerade i Värsås (Skövde) och arbetar i närliggande orter såsom, Tibro, Motala, Hjo, Karlsborg, Askersund, Töreboda och Mariestad.

Kontakta oss för mer information!